OMÜ Rektörlük İdari Birimler Kalite Koordinatörlüğü Atakum, Samsun TÜRKİYE
tr

TS EN ISO 9001:2015 KYS İç Tetkik Bilgilendirme Toplantısı ve İç Tetkiki Gerçekleştirildi

27.10.2021
1.955
TS EN ISO 9001:2015 KYS İç Tetkik Bilgilendirme Toplantısı ve İç Tetkiki Gerçekleştirildi

TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi kapsamında üniversitemiz akademik ve idari birimlerinde 1-3 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek olan İç Tetkik faaliyetleri ile ilgili Rektör Yardımcısı/Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Fehmi YAZICI başkanlığında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Üniversitemizin farklı birimlerin 37 akademik ve idari personelden oluşan İç Tetkik ekibi ile gerçekleştirilen toplantıda iç tetkik programı, soru listelerindeki yenilikler ve iç tetkik usulü ele alındı. Rektör Yardımcısı/Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Fehmi YAZICI, üniversitemizin Kalite Güvence Sistemi ve ilgili süreçleri için İç Tetkik’in önemini belirterek İç Tetkik ekibinin görevinin birimler için ne ifade etmesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Soru-cevap ve fikir alışverişi ile toplantı tamamlandı.

İç Tetkik, program takviminde belirlenen birimlerde 1-3 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Birimleri ziyaret eden Ekip Lideri ve Tetkikçiler ile birim üst yönetimleri ve ilgili personel ile toplantılar gerçekleştirdi. Ziyaretler sırasında tespit edilen bulgu ve gözlemler iç tetkik raporlarına işlenerek ilgili süreçlere ait uyarlamalar oluşturuldu. Önceki yıllarda tespit edilen bulgular da gözden geçirilerek 2021 yılı İç Tetkiki tamamlandı.