OMÜ Rektörlük İdari Birimler Kalite Koordinatörlüğü Atakum, Samsun TÜRKİYE
tr

OMÜ, YÖKAK’tan Akreditasyon Belgesini Aldı

25.10.2021
813
OMÜ, YÖKAK’tan Akreditasyon Belgesini Aldı

46 yıllık mazisiyle Türkiye’nin köklü üniversitelerinden olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), 2021 – 2022 Akademik Yılı Açılış Töreni’ni Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın katılımıyla gerçekleştirdi. Akademik Yılı Açılış Töreni’nde YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’a takdim etti.

Açılış konuşmaları öncesinde OMÜ’nün kalite sürecini anlatan “Kalite Vizyonu” video gösterisi katılımcılarla paylaşıldı. Açılış töreni OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın katılımcılara hitap etmesiyle başladı. Konuşmasında OMÜ’nün, 2006’da başlayan kalite yolculuğunda bugün önemli bir durağa eriştiğine vurgu yapan Rektör Ünal “Üniversitemizin kurumsal kalitesi akredite edilerek tescillenmiş oldu. İlk adımdan bugüne kadar kaliteyi önemseyen ve gerçekleştirmek için çaba sarf eden bütün rektör hocalarıma teşekkür ediyorum. Özellikle de kaliteyi, OMÜ’lü için yaşam tarzına çevirmeyi stratejik hedef olarak benimsemiş olan değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Zira göreve başladığımız günden itibaren ekip hâlinde gerekli yapısal dönüşümü büyük oranda gerçekleştirdik. Başarıya birlikte odaklandık ve sonuç aldık. Sizler, stratejik hedef olarak benimsediğimiz akreditasyon için gerekli olan iradeyi ve çabayı ortaya koydunuz. Gereksinim duyulan bütün adımları, olağanüstü bir enerji ve irade ile gerçekleştirdiniz. Birlikte yürüdük ve başardık. Bugün de başarının sevincini birlikte yaşıyoruz. Bu motivasyonla daha kaliteli, dolayısıyla marka değeri yüksek olan bir üniversite inşa etme hayalimize daha kısa sürede ulaşacağımızı ümit etmekteyiz. Zira yapılacak çok işimizin ve yürünecek çok yolumuzun olduğunun farkındayız ama birlikte başaracağız.” ifadelerini kullandı.

Araştırma üniversitesi olmayı stratejik hedef olarak belirlediklerine dikkat çeken Rektör Ünal, devamında “Kuruluşların yaptığı indeksler, bize nerede olduğumuzu ve ne yapmamız gerektiğini söylemektedir. Biz, araştırma üniversitesi olmayı stratejik hedef olarak belirledik. Bunun için durum tespitini yaptık, süreçleri belirledik, iş akış şemasını oluşturduk ve kitapçık olarak bastırdık. OMÜ’ye layık görülen kurumsal akreditasyonun verdiği şevkle kaliteyi yaşam biçimine çevirmek, kurumsallaşan yapımızla kaliteyi güvence altına almak arzusundayız.” değerlendirmesinde bulundu.

YÖKAK Başkanı Muzaffer Elmas, kurumsal akredite sürecinde YÖKAK tarafından belirlenen 10 aşamayı başarıyla geçerek kalite belgesi almaya hak kazanan OMÜ’yü de kutladı.

Sunumun sonunda verdiği faydalı bilgiler için konuğuna teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, YÖKAK Başkanı Muzaffer Elmas’a OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Doç. Dr. Tamer Aslan’ın eserini hediye etti. Başkan Muzaffer Elmas da OMÜ’nün hak kazandığı “Kurumsal Akreditasyon Belgesi”ni Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a teslim etti.

Detaylı haber metni ve fotoğraflar için tıklayınız.