OMÜ Rektörlük İdari Birimler Kalite Koordinatörlüğü Atakum, Samsun TÜRKİYE
tr

OMÜ Akademik Danışmanlık Sistemi hayata geçirildi

25.05.2023
2.540
OMÜ Akademik Danışmanlık Sistemi hayata geçirildi

Üniversitemiz öğrencilerinin akademik danışmanlarına, akademik danışmaların öğrencilerine randevu talebinde bulunmasını, görüşme sonrasında değerlendirme anketi ile görüşmenin değerlendirilmesini ve tüm sürecin izlenmesini sağlayan “Akademik Danışmanlık Sistemi” uygulanmaya başlanmıştır.

Uygulamanın kullanımını kolaylaştırmak üzere öğretim elemanlarına yönelik; Akademik Danışmanlık sisteminin tanıtımı, gerçekleştirilecek toplantı konuları ve teknik destek iletişimini içeren bilgi notu tüm akademik birimlerimizle paylaşılarak Koodinatörlüğümüz web sayfasında https://kalite.omu.edu.tr/wp-content/uploads/sites/28/2023/05/Akademik-Danismanlik-Sistemi.pdf adresinden de erişime açılmıştır.

Akademik Danışmanlık Sisteminin öğrencilere de duyurulması ve kullanımının sağlanması amacıyla; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim ALIŞIR başkanlığında Öğrenci Kalite Komisyonu tarafından 24.05.2023 Salı günü gerçekleştirilen çevrimiçi toplantı da bulunan bir grup öğrencinin katılımıyla sistemin işleyişine yönelik pilot çalışma uygulanmıştır. Akademik Danışmanlık Sistemi üzerinden gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında “Danışman Görüşme Memnuniyet Anketi”nin öğrenciler tarafından doldurulması sistemin iyileştirilmesi, etkinliğinin artırılması ve izlenmesini sağlayacak açısından açısından oldukça önemli olduğu vurgulanmıştır.