OMÜ Rektörlük İdari Birimler Kalite Koordinatörlüğü Atakum, Samsun TÜRKİYE
tr

TSE EN ISO 9001:2015 VE TS ISO 10002:2018 1.Gözetim Tetkiki Gerçekleşti

TSE EN ISO 9001:2015 VE TS ISO 10002:2018 1.Gözetim Tetkiki Gerçekleşti

Üniversitemizin 2019 yılında itibaren sahip olduğu “TSE EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi” ve “TS ISO 10002:2018 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi”nin devamlılığına yönelik 2023 yılı için gerçekleştirilen 1.Gözetim Tetkiki 25 Aralık 2023 tarihinde Rektörlük Senato salonunda açılış toplantısı ile başlamıştır.

Rektör Prof.Dr. Yavuz ÜNAL, Rektör Yardımcısı/Kalite Koordinatörü Prof.Dr. Sevim ALIŞIR, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Selim EREN, Genel Sekreter Prof.Dr. İdris VARICI ve Süreç Yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşen açılış toplantısında, TSE Karadeniz Bölge Koordinatörü Baş Tetkikçi Erol KAYGI ve Tetkikçiler Nuray BALABAN ve Özgün Salih YURTÜRK tetkik hakkında bilgi vermişlerdir. Açılış toplantısı sonrası tetkik ekibi tarafından 25-26 Aralık tarihlerinde akademik ve idari olmak üzere 16 birimimizde dış tetkik işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Başarı ile geçen tetkik sürecini sonunda gerçekleştirilen kapanış toplantısında, TSE Karadeniz Bölge Koordinatörü Erol KAYGI; OMÜ ile işbirliği içinde çalışmalarından ve OMÜ’nün kalite yolculuğunda geldiği noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir. Kalite Yönetim Sistemi (ÜNİKYS) yazılımı iyi uygulama örneği olarak değerlendirmiştir. Geri Bildirim mekanizmasının ve İç Tetkik işlemlerinin ÜNİKYS üzerinden yürütülmesi ve aktif olarak kullanılmasının büyük bir başarı olduğundan bahsetmiştir. Kalite çalışmaları için emek veren tüm personele teşekkürlerini iletmiştir. OMÜ, örnek gösterilecek çalışmaları ile Dış Tetkik sürecini bulgu olmaksızın tamamlamış ve TSE tarafından kalite belgelerinin kullanımının devamına karar verilmiştir.

Rektör Yardımcısı/Kalite Koordinatörü Prof.Dr. Sevim ALIŞIR konuşmasında; tetkik ekibine teşekkürlerini ileterek denetimlerin OMÜ’nün gelişimi için önemini vurgulamıştır. OMÜ’nün dijitalleşme sürecinde ÜNİKYS’yi destekleyecek şekilde AVESİS, LABSİS, BAPSİS ve EOPD sistemlerinin uygulama kolaylığı sağlandığından bahsetmiştir. Destek veren tüm akademik ve idari personele teşekkürlerini ileterek kapanış toplantısını sonlandırmıştır.