OMÜ Rektörlük İdari Birimler Kalite Koordinatörlüğü Atakum, Samsun TÜRKİYE
tr

İç Tetkikçi Eğitimi Gerçekleştirildi

İç Tetkikçi Eğitimi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve TS ISO 10002:2018 Müşteri Memnuniyeti Yönetimi kapsamında, Rektör Prof. Dr. Yavuz ÜNAL başkanlığında 9 Kasım 2023 Perşembe günü Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda 164 personelin katılımı ile “İç Tetkikçi Eğitimi” adlı hizmet içi eğitim gerçekleştirilmiştir.

Açılış konuşmasında Rektör Prof. Dr. Yavuz ÜNAL, üniversitemizde kalite süreçlerinin öneminden bahsetmiş ve birimlerimizde oluşan farkındalığı ifade etmiştir. Kalite süreçlerini içselleştirmenin ve denetlenebilir olmanın birimlerimize güven kazandıracağına değinmiş ve üniversitemizde gerçekleştirilen işlemlerdeki dijital dönüşüme verilen önemi vurgulamıştır.

Rektör Yardımcısı/Kalite Koordinatörü Prof.Dr. Sevim ALIŞIR, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve TS ISO 10002:2018 Müşteri Memnuniyeti Yönetimi standartlarına ve YÖKAK ölçütlerine uygun olarak İç Tetkiklerin gerçekleştirileceği ifade etmiştir. Bu doğrultuda prosedürlerin güncellendiğini ve güncel uygulamaların iç tetkike yansıtılacağını belirtmiştir.

Öğr. Gör. Dr. Gülen YEŞİLÖREN AKAL, İç ve Dış Tetkik süreçleri hakkında ulusal ve uluslararası kuruluşların uygulamaları ve tetkik aşamaları hakkında bilgi vermiştir. TS EN ISO 19011 Yönetim Sistemlerini Denetleme Kılavuzu, Genel Kavramlar ve Tetkik Prensipleri ile ilgili sunumunu gerçekleştirmiştir.

Dr. Esra TUTKUN ŞIVGIN, üniversitemizde uygulanan Kalite Güvence Sistemi, İç Tetkik Süreci İşlemleri ve ÜNİKYS İç Tetkik Modülü hakkında bilgi vermiştir. İç tetkikçilerin; tetkik öncesi, tetkik esnasında ve tetkik sonrasında yapması gereken iş ve işlemleri ifade etmiştir. ÜNİKYS İç Tetkikçi modülü ile raporlamaların sistem aracılıyla yapılması ve evrak işlemlerinin en aza indirilmesinin planlandığı bilgisini vermiştir.

Toplantı sonunda, Prof.Dr. Sevim ALIŞIR ve Gülcan AKPINAR tarafından katılımcıların görüşlerinin alınması ve sorularının yanıtlanmasıyla eğitim tamamlanmıştır.

Eğitimde gerçekleştirilen sunumlar ve dokümanlar için tıklayınız.

Haber metni için tıklayınız.