OMÜ Rektörlük İdari Birimler Kalite Koordinatörlüğü Atakum, Samsun TÜRKİYE
tr

İç ve Dış Paydaşlarla Kalite Süreçlerini Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İç ve Dış Paydaşlarla Kalite Süreçlerini Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, “paydaş odaklı üniversite” politikasına uygun olarak paydaşlarından alınan geri bildirimleri üniversitenin stratejik amaç ve hedeflerine ulaşma başarısını etkileyen önemli bir unsur olarak değerlendirmektedir. İç ve dış paydaşlarımızın katılımı ile, Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan OMÜ Kurum Akreditasyon Raporunda belirtilen geliştirmeye açık alanların iyileştirilmesine yönelik bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir.

12 Haziran 2024 Çarşamba günü Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen toplantıya; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Terzi ile Prof. Dr. Selim Eren ile Kalite Komisyonu üyeleri, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı Samsun İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehtap Arslan, Türk Kızılay İl Başkanı Onur Çoban, Samsun’daki çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katılmıştır.

Moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi’nin yaptığı toplantıda, karar süreçlerine paydaş katkısı alınabilmesi amacıyla; beklentiler, görüş ve öneriler ile şehir ve OMÜ’nün ihtiyaçları hakkında tüm paydaşlarla kapsamlı şekilde fikir ve değerlendirmeler paylaşılmıştır.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Terzi: “OMÜ, her zaman şehrinin ve ülkesinin yanında olmuştur”

Toplantıda Prof. Dr. Murat Terzi, OMÜ’nün, kentin ve Türkiye’nin yanında olma sorumluluğunu her zaman yerine getirdiğini vurgulamıştır. Kurumsal Akreditasyon Raporunda yer alan iyileştirilecek alanlara ilişkin Kalite Komisyonu tarafından hazırlanan eylem planında yer alan faaliyetlere ilişkin bilgi vermiştir.

Prof. Dr. Terzi, Üniversite olarak istişare ve sinerjinin önemine atıfta bulunarak devamında şunları dile getirmiştir:

“OMÜ’de eğitim gören öğrencilerimize kaliteli bir eğitim vermek istiyoruz. Bu hedefimize ulaşmak için akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve şehrimizdeki paydaşlarımızla birlikte hareket etmeliyiz. Hepimiz görevimizin başındayız ve ortak bir amaca hizmet ediyoruz. OMÜ’yü belediyemizle, kurumlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle daha da ileriye taşımak istiyoruz. Bugün burada talep ve beklentilerinizi dinleyerek fikir alışverişinde bulunacağız. Emniyet, sağlık, gençlik ve belediye gibi paydaşlarımız; bizleri ne zaman davet ederlerse katılmaya, görüş ve önerilerimizi sunmaya hazırız. OMÜ, her zaman şehrinin ve ülkesinin yanında olmuştur ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. Üniversitemiz, geçmişten günümüze emekli olan ve hâlen çalışmaya devam eden hocalarıyla bu zamana kadar büyük emek vermiştir, aynı şekilde emek vermeye ve çalışmaya da devam edecektir. Bütün bu hizmetleri verirken günlük veya anlık sistemsel bazı sorunlar olabilir. Bu sorunları, bir araya gelip, sizlerden alacağımız yeni geri bildirimlerle çözerek kalite çıtamızı çok daha yükseğe taşımak istiyoruz. Toplantımıza katılım sağlayan dış paydaş kurumlarımıza ve iç paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Kurum aidiyeti, uluslararası öğrencilere yönelik faaliyetler, yazılım geliştirme ihtiyaçları, araştırma süreçlerinin iyileştirilmesi, toplumsal katkı faaliyetleri gibi konulara ilişkin paydaşlardan alınan geri bildirimlerin değerlendirildiği toplantı, karşılıklı fikir ve izlenimlerin aktarılmasıyla sona ermiştir.