OMÜ Rektörlük İdari Birimler Kalite Koordinatörlüğü Atakum, Samsun TÜRKİYE
tr

TS EN 9001:2015 ve TS EN 10002:2014 Dış Tetkiki Gerçekleştirildi

28.12.2021
1.111
TS EN 9001:2015 ve TS EN 10002:2014 Dış Tetkiki Gerçekleştirildi

Üniversitemizin TS EN 9001:2015 ve TS EN 10002:2014 Kalite Yönetim Sistemi ve Müşteri Memnuniyeti Belgelendirmesi için Türk Standartları Enstitüsü ekibi tarafından 30-31 Aralık 2021 tarihlerinde üniversitemiz idari ve akademik birimlerinde Dış Tetkik gerçekleştirilmiştir.

2 günlük incelemelerin ardından TSE Karadeniz Bölge Müdürü Erol Kaygı, Baştetkitçi Mustafa Aydın ve Tetkitçi Emel Özcan, hazırladıkları raporu Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’la paylaşıp bu süreçle ilgili bilgilendirmede bulundular.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, TSE ekibine değerlendirmeleri için teşekkür ederek “Biz sadece kendimizi görmek istiyoruz çünkü ortada bir iyi niyet ve çaba var. Bu sürecin de bir an evvel sistematik hâle dönüşüp uzun vadede verimli olmasını arzu ediyoruz. Araştırma geliştirme (AR-GE), eğitim ve topluma hizmette kaliteyi üst düzeye çıkarma gayretindeyiz. Şunu net olarak ifade etmeliyim ki çalışma arkadaşlarımız olağanüstü bir çaba ortaya koyuyor ve birçok alanda çok kısa sürede sonuç aldık. Üniversitemizi daha iyiye ve ileriye götürmek adına yapabileceğimiz çok şey var. Tabii bu süreçte sizin değerlendirmeleriniz önemliydi. Bu yolda nerede ve nasıl olduğumuzun bir dış göz tarafından değerlendirilmesi ve bu doğrultuda atıfta bulunulmasını ziyadesiyle önemli ve hayati görüyoruz. Bu konuda kendimizle barışığız ve eleştirilere açığız. Dolayısıyla kalite yolculuğunun istikrarlı bir şekilde devam etmesi ve kurumsal bir yapıya kavuşması, en büyük hedeflerimizden biri.” şeklinde konuştu.

TSE Karadeniz Bölge Müdürü Erol Kaygı ise “Öncelikle göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim. Yaptığımız görüşmelerde ilgili personelin her şeyi samimi bir şekilde dile getirmesi; gerçekten bizim doğru yolda olduğumuzun göstergelerinden biri kabul edilen referans bir değerdir. Ancak iyi ve iyileşmenin bir sınırı yok, mevcuttun daha iyisine gitmek gerekiyor. Bugün bu tetkikin en büyük kazanımlarından birisi; OMÜ’nün bilimsel izleme kriterleriyle performans izlenimli kriterleri artık birbirinden ayırabilmesidir.” değerlendirilmesinde bulundu.

Toplantı fikir paylaşımının ardından fotoğraf çekimiyle son buldu.

Haber: https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/haber/turk-standardlari-enstitusu-omude-incelemelerde-bulundu