OMÜ Rektörlük İdari Birimler Kalite Koordinatörlüğü Atakum, Samsun TÜRKİYE
tr

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih ve Coğrafya Bölümleri Program Akreditasyonu Hazırlık Sürecinde Sona Yaklaştı

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih ve Coğrafya Bölümleri Program Akreditasyonu Hazırlık Sürecinde Sona Yaklaştı

Üniversitemiz program akreditasyonu çalışmaları kapsamında 2-5 Mart 2024 tarihlerinde “Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK)” tarafından İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih ve Coğrafya Bölümlerine saha ziyaretine gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim ALIŞIR başkanlığında “Tarih ve Coğrafya Bölümlerinin hazırlık çalışmaları değerlendirme toplantısı 13.02.2024 Salı günü saat 10:00’da İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Vedat KELEŞ, “Akreditasyon Mentor Uygulama Programı İzleme Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Murat FINDIK (Doğum ve Jinelokoji ABD Öğretim Üyesi) Akreditasyon Başvuru Değerlendirme Komisyonu” üyelerinden Prof.Dr. İsmail GELEN (Eğitim Bilimleri ABD Öğretim Üyesi), Prof.Dr. Yüksel TERZİ (İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi), Prof.Dr. Birol ELEVLİ (Endüstri Mühendisliği Bölümü Fakülte Mentörü: Prof.Dr. Selçuk ÇIKLA (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi), Dr. Öğretim Üyesi Çağatay YILDIRIM (Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi), Coğrafya Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ali UZUN, Tarih Bölüm Başkanı Prof.Dr. Rıza KARAGÖZ ve akreditasyon çalışmalarını yürüten ilgili öğretim elemanları katıldı.

Bölüm Öz Değerlendirme Raporu Hazırlık Komisyonu tarafından gerçekleştirilen sunumla başlayan toplantı akreditasyon sürecini tecrübe etmiş öğretim elemanlarının görüş ve önerilerini iletmeleriyle devam etti.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sevim ALIŞIR’ın süreçte emek veren tüm öğretim elemanlarına teşekkürü ile toplantı sona erdi.