Akreditasyon ve Mentor Uygulama Programı Toplantısı Gerçekleştirildi

17.11.2022
Akreditasyon ve Mentor Uygulama Programı Toplantısı Gerçekleştirildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi önlisans ve lisansüstü programlarının akreditasyon alt yapılarını güçlendirmek, kriterlere uygun hale getirmek ve süreçlerini daha etkili yürütmelerine rehberlik etmek amacıyla Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 16 Kasım 2022 tarihinde “Akreditasyon Mentör Uygulama Programı” bilgilendirme ve tanıtım toplantısı gerçekleştirmiştir.

Rektör Yardımcısı/Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Sevim Alışır Üniversitemizin kalite yolculuğu ve akreditasyonun önemi hakkında bilgi vererek toplantı açılışını gerçekleştirmiştir. Ardından Mentör İzleme Komisyonu üyesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özen Kulakaç sunumunda Akreditasyon süreçleri, değerlendirme kuruluşlarının genel beklentileri ve uygulama örneklerine değinmiştir. Son olarak Mentör İzleme Komisyonu Başkanı Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Fındık Akreditasyon ve mentör programının amacını, mentörlerin görevlerini ve birimlerden beklentileri içeren sunumunu gerçekleştirerek sürecin etkinliğinin izleme komisyonu tarafından takip edileceği vurgusunu yapmıştır.

Toplantıda gerçekleştirilen sunumları aşağıdaki bağlantıdan inceleyebilirsiniz.

Akredite birimlerimiz
Mentorluk Uygulaması